S adventem je spojeno mnoho různých vůní, chutí a zvyků. My v TULULUM milujeme čas strávený společným tvořením a přípravami na nejkrásnější svátky v roce. Prostřeli jsme tentokrát ve vánočních barvách, abychom se s vámi podělili o některé z našich oblíbených vánočních tradic.
Vánočně prostřený stůl nemusí být nikterak přezdobený. Nám postačil velký přírodní lněný ubrus a utěrky a běhouny v červené barvě. O pomyslnou třešničku se postaralo lněné ubrousky v trendy hořčicové.
Vánoční perníčky
Z pečení perníčků se může stát malá společenská událost nebo zábava pro celou rodinu. Receptů je mnoho, každá rodina má ten svůj tradiční. My jsme pro vás vybrali několik neobyčejných. Upéct chutné bezlepkové perníčky nemusí být vždy složité. Zde najdete jeden skvělý recept,
jak na to... Je libo veganské perníčky? Tady jsou - a voní po javorovém sirupu... A pokud máte rádi Skandinávii stejně jako my, určitě vás potěší recept na výborné švédské perníčky.
Svařené víno
Svařené víno je údajně vlastně elixír. Ovlivňuje kardiovaskulární systém, napomáhá krvetvorbě, dokonce má antibakteriální účinky. Na jeho přípravu můžete kromě bílého nebo červeného použít i víno ovocné. A pozor, zahřívejte vždy maximálně na 80 °C, jinak alkohol z nápoje vyprchá. Samozřejmě však - jak se říká - všeho s mírou!
Krájení jablek a pouštění lodiček z vlašských ořechů
U svátečně prostřeného štědrovečerního stolu má každá rodina své vlastní tradice. Naše oblíbené jsou ty, které nahlíží do budoucnosti. Jablko rozkrojené napůl prozradí, jestli váš příští rok bude provázet štěstí a zdraví. Lodičky z ořechových skořápek se svíčkou zas odpoví na spoustu zvědavých otázek.
Společně strávený čas
Jednou ze zapomenutých vánočních tradic je ovazování štědrovečerního stolu provazem či řetězem. Rodina pak díky tomu měla držet pohromadě. Nám docela stačí, když se u prostřené štědrovečerní tabule setkáme se svými nejbližšími. Společně strávený čas je totiž na adventu a Vánocích úplně to nejhezčí.
Foto: Monika Vychodilová